Alles over Activet Borstels

Als u een borstel zoekt voor uw hond of kat, is een Activet Borstel precies wat u nodig heeft. Er zijn enkele tientallen verschillende Activet Borstels. Voor elk vachttype is een afzonderlijke borstel. De borstels verschillen in hardheid, lengte van de pinnen en meer. Omdat het lastig kan zijn de juiste keuze te maken, gaan we in dit artikel alles over Activet vertellen wat u moet weten. Naast meer uitleg over de verschillende type borstels, zullen we ook een stukje over de history vertellen.

Activet Borstels zijn van een unieke kwaliteit. Deze borstels kennen geen gelijke en zijn daarom al jaren een begrip onder professionele trimmers. Uit eigen ervaring kunnen wij u vertellen dat dit niet zonder reden is. De borstels zijn absoluut uniek en werken verbazingwekkend goed. Zelfs flinke grote klitten verdwijnen met weinig moeite als sneeuw voor de zon dankzij een Activet Borstel.

Activet Borstels of Les Pooch borstels?

Er is een hoop onduidelijkheid over ‘Activet’ en ‘Les Pooch’. Dit zijn 2 afzonderlijke merken. Echter ziet u op internet toch heel veel ‘Activet Les Pooch’ en soortgelijke benamingen. De reden hiervoor is de history van Activet Borstels. Activet produceerde in het verleden borstels voor Les Pooch. In het begin was dit onder de merknaam Activet. Omstreeks 2007 waren ze bekend als ‘Activet / Les Pooch’. Daarna zijn ze jaren bekend geweest als ‘Les Pooch’. Vrij kort geleden hebben Activet en Les Pooch de banden verbroken. Activet produceert daarom nu weer onder de eigen naam. Om de verwarring compleet te maken heeft Les Pooch een nieuwe fabrikant gevonden om de oude vertrouwde borstels na te laten maken. Deze worden verkocht onder de oude vertrouwde naam ‘Les Pooch borstels’. Dit zijn echter zeker niet dezelfde borstels die in het verleden door Activet geproduceerd werden.

Wij zijn zelf voorstander van een reeds bewezen concept. De nieuwe Les Pooch borstels hebben wij geen ervaring mee. De vertrouwde Activet Borstels bevelen wij daarom aan. Die hebben zich door de jaren heen immers reeds bewezen en zijn daarom ook razend populair bij professionele hondentrimmers.

De verschillende kleuren Activet Borstels

Activet Borstel dubbel groen (universeel borstel)
Activet Borstel dubbel groen (universeel borstel)

Activet Borstels zijn in vele kleuren te krijgen. Alle kleuren hebben hun eigen unieke eigenschappen. De kleuren zijn als volgt:

  • Goud
  • Zilver
  • Groen
  • Paars
  • Rood

Activet Borstel goud

De gouden Activet Borstel is bedoelt voor erg zachte vacht types. Met name zijdevacht is deze borstel erg geschikt voor. Denk aan bijvoorbeeld Cavalier King Charles Spaniëls en Yorkshire Terriërs. De borstel is vooral bedoelt om losse haren en verfilte vacht te verwijderen. Bij erg zachte vacht types, kunt u deze borstel ook gebruiken om klitten er uit te borstelen.

Activet Borstel zilver

De zilveren Activet Borstel is net als de gouden bedoelt voor het verwijderen van losse haren en licht verfilte vacht. De zilveren borstel is een stukje harder dan de gouden. Daarom is de zilveren borstel bedoelt voor een stugge vacht. Deze borstel is met name geschikt voor het ontwollen van bijvoorbeeld langharige herders honden zoals bijvoorbeeld een Schotse Herdershond.

Activet Borstel groen

De groene Activet Borstel groen is een zachte borstel bedoelt voor het onderhouden van de vacht. Met deze borstel kunt u bij zachtere vachttypes uitstekend klitten en verfilte vacht er uit borstelen. De groene borstel is ook erg geschikt voor langharige katten. Losse haren komen ook meteen mee zonder de goede haren te beschadigen. Deze borstel is erg geschikt voor de meeste honden en katten. Dit is daarom ook wel de ‘universeel borstel’. Een stugge vacht is deze borstel minder geschikt voor. Daar is paars beter voor.

Activet Borstel paars

De paarse Activet Borstel is een iets hardere borstel. Net als de groene borstel is deze borstel bedoelt voor algeheel onderhoudt en geschikt voor erg veel verschillende vacht types. Paars is een hardere universeel borstel. Deze borstel is daardoor geschikt voor vachten waar u met een groene niet goed doorheen zou komen. Denk hierbij aan erg dikke vachten, maar ook kroesharen zoals bij poedels en dergelijke.

Activet Borstel rood (Mat Zapper)

De rode borstel is de ‘Mat Zapper’. Deze benaming heeft de borstel, omdat dit de ultieme borstel is om klitten te verwijderen. Als uw hond een erg moeilijke vacht heeft, die snel klit is een rode Activet Borstel onmisbaar. Dit is met name erg geschikt voor kroeshaar vachten en dikke vachten die snel klitten. Deze borstel is vrij hard en stug en daardoor minder geschikt voor kwetsbare en zachte vachten.

Activet enkel of dubbele borstel

Naast verschillende kleuren zijn er ook 2 verschillende maten te krijgen. Het enige verschil met de maten is echt het formaat. Om te beoordelen of u een dubbele of een enkele borstel nodig heeft, kunt u het beste uitgaan van het volgende. Onder de 25KG is een enkele toereikend. Voor honden boven de 25KG is een dubbele aan te bevelen.

2 kleuren Activet Borstels

Sinds de borstels onder de eigen merknaam van Activet verkocht worden heeft Activet ook iets nieuws geïntroduceerd. Er zijn tegenwoordig ook borstels met 2 kleuren te krijgen. Deze 2 kleuren borstels hebben een heel groot voordeel. Het zijn letterlijk 2 in 1 borstels. Als u bijvoorbeeld een langharige herder heeft, kunt u deze perfect onderhouden met een zilver + rood borstel. Met de zilveren kant kunt u uw hond ontwollen en met de rode kant kunt u klitten er gemakkelijk uit krijgen. Zo zijn er nog tal van voorbeelden waarin 2 kleuren borstels heel fijn zijn.

Moeite met kiezen?

Heeft u na bovenstaande uitleg toch moeite om te bepalen welke borstel u het beste kunt kiezen voor uw hond? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *