De ultieme hondenpuzzels gids

Hondenpuzzels zijn populair om uw hond bezig te houden. Veel wangedrag bij honden, komt voort uit verveling. Als een hond zich verveelt kan hij erg baldadig worden. Een goede hondenpuzzel kan hier echt een geweldige oplossing voor zijn. Hiermee kan uw hond zichzelf mentaal compleet uitputten. De hond zal dan voldaan en gelukkig in slaap vallen. Beelden van honden die naast hun puzzel of zelfs bovenop hun puzzel in slaap vallen, zijn dan ook geen uitzondering.

Het is wel belangrijk, om een hondenpuzzel enkel onder begeleiding aan uw hond aan te bieden. Als u de puzzel laat slingeren, is de kans groot, dat de hond het als kluif gaat gebruiken. Dat is natuurlijk wel erg zonde.

Om u op weg te helpen in uw keuze, geven wij u graag een top 10 met onze meest populaire hondenpuzzels!

1. Iquties Bone Slots Hondenpuzzel

Iquties Bone Slots hondenpuzzelWakker het jachtinstinct van jouw hond aan met het Bone Slots Hondenspel. Het speelgoed in de vorm van een bot heeft 10 verstop plaatsen voor snoepjes en/of trainers. De 6 schuivende onderdelen dagen je hond uit de treats te vinden.
Dit uitdagende training spel is gemaakt van samengeperst hout.

Afmetingen: 20×30 cm
Kleur: Groen / paars

Prijs: 11,89

2. Iquties slot n lever hondenpuzzel

Iquties Slot n lever hondenpuzzelWakker het jachtinstinct van jouw hond aan met het Slot ’n Lever Hondenspel. Het ronde speelgoed van Iquties heeft interessante verstop plaatsen voor snoepjes en/of trainers. De 2 tandwieltjes openen de flappen en de ronde schijfjes kunnen verschoven worden.
Dit uitdagende training spel is gemaakt van samengeperst hout.

Afmetingen: 23,5×23,5×3 cm.
Kleur: bruin / groen / paars
Materiaal: hout (samengeperst)

Prijs: 12,99

3. Iquties treat wheel hondenpuzzel

Iquties Treat Wheel HondenpuzzelWakker het jachtinstinct van jouw hond aan met het Treat Wheel Hondenspel! Het speelgoed in de vorm van een wiel heeft 6 verstop plaatsen voor snoepjes en/of trainers. De 3 schuivende onderdelen dagen je hond uit de treats te vinden.
Dit uitdagende training spel is gemaakt van samengeperst hout.

Afmeting: 23 cm
Kleur: Groen / paars / bruin

Prijs: 11,89

4. Nina Ottosson Dog Worker

Nina Ottosson Dog WorkerDat is werken! Voor de beginner tot vergevorderde puzzelaar.

De Dog Worker is een innovatief spel van Nina Ottosson, waarbij de hond aan het werk wordt gezet.

Beginner (1): Plaats snacks in de uitsparingen onder de draaischijf en onder de kokers zonder randje. Laat de hond de snacks vinden door de kokers op te pakken en de schijf te draaien.

Gevorderde(2): Schroef de draaischijf eraf en stop snacks in alle kokers (dus ook die met een randje). Vervolgens kan uw hond de snacks vinden door de kokers zonder randje op te pakken en de blokken met randje eerst te schuiven naar het sleutelgat alvorens hij het kan oppakken.

Vergevorderde(3): Schroef de draaischijf er terug op en stop snacks in alle kokers en uitsparingen (ook die onder de draaischijf). Nu moet de hond de draaischijf zo bewegen dat deze in de juiste positie komt om de uitsparingen onder de draaischijf te vinden zodat hij de snacks eruit kan pakken. Nu kan hij ook de koker hierheen schuiven, zodat hij deze op kan pakken en de snack kan vinden die hieronder verstopt zit.

Prijs: 36,19

5. Iquties snack attack bal

Iquties Snack Attack BallWakker het jachtinstinct van jouw hond aan met de Snack Attack bal. De Iquties Snack Attack Bal is een speelbal waar een (of meerdere) snoepjes in verstopt kunnen worden. Door het rollen komen de snoepjes eruit. Laat jouw hond al spelenderwijs zijn eten zoeken en verkrijgen. De Iquties Snack Attack Bal is een perfecte en bovenal zeer leuke manier om het harde werken te belonen!

Gemaakt van zeer duurzaam materiaal en gemakkelijk schoon te maken.

Formaat: 10.5 cm
Kleur: Groen / paars

Prijs: 4,89

6. Nina ottosson dog treat maze

Nina Ottosson Dog Treat MazeDe Dog treat Maze activeert uw hond en laat hem met veel plezier voor zijn snoepjes werken. Het spel is geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis en is gemakkelijk te reinigen. U stopt de snoepjes in het gat in het midden van zowel de boven- als onderzijde. Uw hond moet nu gaan werken om de Dog treat Maze in beweging te krijgen zodat deze gaat wiebelen, schommelen en ronddraaien. Hierdoor passeren de snoepjes binnenin een doolhof van gangen en vallen er vervolgens door de openingen aan de boven- en onderkant uit: de beloning voor het harde werken!

Door de onvoorspelbare bewegingen blijft het spel uitdagend voor u en uw hond.

Tips:
Om het moeilijker te maken kunt u papier stoppen in een of meerdere gaten zodat de snoepjes nog maar door één gat naar buiten kunnen vallen.

Laat uw hond werken voor zijn eten en stop de maaltijden in de Dog treat Maze. Het is perfect voor zowel de snelle als de langzame eter!

Onthoud dat uw hond niet mag bijten of kauwen op het spel maar leer uw hond om het spel op de juiste wijze te gebruiken. Laat uw hond nooit alleen met het spel!

Prijs: 18,59

7. Nina ottosson dog miracle

Nina Ottosson Dog MiracleDe Dog Miracle Puzzle is een uitdagend intelligentiespel voor u en uw hond. Het kan eindeloos worden gevarieerd door de manier waarop de snacks verstopt worden in de puzzelblokken. U beslist hoe moeilijk de puzzel wordt en het is een mirakel hoe de hond de snacks telkens weer weet te vinden.

Verstop de snacks in alle openingen van zowel de onder- als bovenzijde van de puzzelblokken. U kunt de puzzelblokken naast elkaar leggen maar ook op elkaar stapelen. Op miraculeuze wijze kan uw hond de snacks vinden door de blokken van elkaar te halen, te schuiven, te duwen en de blokken op te pakken met zijn neus en met zijn poten.

Bij de Dog Miracle Puzzle kan de moeilijkheidsgraad eindeloos worden gevarieerd van beginner tot gevorderde door de bokken in verschillende richtingen te leggen of te stapelen met de openingen naar boven of naar beneden.

Prijs: 25,29

 

8. Nina ottosson dog tornado kunststof

Nina Ottosson Dog Tornado KunststofDog Tornado heeft vier lagen met drie draaiende schijven waar de lekkernijen tussen kunnen worden verstopt. Uw hond moet de schijven draaien om de verborgen verrassing te vinden. In de schijven zitten uitsparingen waarin de snoepjes verborgen kunnen worden. Laat uw hond zien waar het lekkers wordt verstopt en wat hij moet doen om bij het lekkers te komen.
Om het de hond nog moeilijker te maken, kunt u kunststof botjes in de uitsparingen plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de schijf niet verder kan draaien en het botje eerst verwijderd moet worden voor uw hond bij de lekkernij kan.

De Dog Tornado is een activiteitsspel van Nina Ottosson om samen met de hond een leuke tijd te hebben. De hond wordt gestimuleerd en geactiveerd door deze nieuwe uitdaging.

De hond kijkt, luistert, ruikt en leert en samen hebt u de grootste lol!

Tips om te gebruiken bij het spel.
· Laat uw hond zien waar het lekkers verstopt wordt.
· Moedig uw hond aan en help een beetje.
· Als uw hond erin slaagt een oefening goed te volbrengen beloon hem dan enthousiast.
· Laat uw hond niet alleen spelen. Als u uitgespeeld bent, berg het spel dan op.

Prijs: 31,79

9. Nina ottosson dog twister kunststof

Nina Ottosson Dog Twister KunststofMet de Dog Twister ?moet de hond snoepjes vinden door de schijven, in de vorm van taartpunten, in verschillende richtingen in het rond te schuiven. Het spel kan nog uitdagender gemaakt worden door de schijven met pluggen vast te zetten, die de hond dan eerst moet verwijderen, voordat de schijven verschoven kunnen worden.

De Dog Twister is er natuurlijk voor om samen met uw hond een leuke tijd te hebben. Uw hond moet leren om het snoepje, de beloning, te vinden door de ene na de andere schijf in verschillende richtingen te verschuiven. Onder deze schijven zitten uitsparingen waarin de snoepjes verborgen kunnen worden. Doe het eerst uw hond voor zodat hij het later na kan doen. Uw hond kijkt, luistert, ruikt en leert.

Tips om te gebruiken bij het spel.
· Laat uw hond zien waar het lekkers verstopt wordt.
· Moedig uw hond aan en help een beetje.
· Als uw hond erin slaagt een oefening goed te volbrengen beloon hem dan enthousiast.
· Laat uw hond niet alleen spelen. Als u uitgespeeld bent, berg het spel dan op.

Prijs: 41,49

10. Nina ottosson dog mixmax c kunststof rood/geel

Nina Ottosson Dog Mixmax c Kunststof rood/geelEen uniek spel van Nina Ottosson. Dit unieke en geavanceerde spel is eenvoudig om te toveren tot een ware superpuzzel met ongekend veel mogelijkheden, simpelweg door verschillende MixMax spellen aan elkaar te koppelen. De afzonderlijke spellen zijn verkrijgbaar in verschillende moeilijkheidsniveaus. Door ze te koppelen kunt u zelf in moeilijkheidsgraad variëren.

Prijs: 17,19

Slotwoord

Deze lijst is samengesteld op basis van wat onze meest verkochte hondenpuzzels zijn sinds ons bestaan t/m 3 juni 2015. Wij hopen, dat deze selectie u helpt in uw keuze voor een leuke puzzel voor uw hond.

Een gedachte over “De ultieme hondenpuzzels gids”

  1. Kijk ook eens op de Facebookpagina van Speel-o-theek De Speelster in Arnhem. Een plek waar je denkspellen voor honden en katten kunt huren én waar je veel ideeën op kan doen voor het zelf maken van spellen : https://www.facebook.com/speelotheekdespeelster?ref=aymt_homepage_panel.
    Je krijgt van mij advies op maat, krijgt altijd een stappenplan mee om het spel goed op te bouwen en, als je dat wilt, is er individuele begeleiding mogelijk.
    Marjolijn van Gaasbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *