Help! Een wondje wat niet wilt genezen.

Heeft uw hond, kat, vogel, knaagdier of fret een wondje wat niet wilt klein wondjegenezen? Dan geven wij u graag een universeel toepasbare tip waarmee het vaak opgelost wordt.

Wat u nodig heeft is een verstuiver flesje, een waterkoker, soda en keukenzout. Kook wat water, vul hiermee het flesje. Voeg hier vervolgens een heel klein beetje keukenzout en soda aan toe. Nu heeft u een bacterie vrije zoutoplossing. Spuit met de verstuiver op het wondje. Spuit er flink wat op, zodat het goed nat is. Spuit het wondje minstens 3 keer per dag in, vaker mag ook. Het is ten slotte een compleet onschuldig product wat u er op spuit.

De zoutoplossing heeft 3 functies. Het reinigt de wond en voorkomt daarmee ontstekingen. Het verzacht de pijn / jeuk, het werkt licht verdovend. Daardoor zal uw diertje er minder snel aan zitten. Immers als uw diertje het wondje niet voelt, hoeft er ook niet aan gelikt te worden. Tot slot stimuleert een zoutoplossing de doorbloeding. Met een betere doorbloeding, geneest een wond uiteraard sneller.

Als uw diertje ondanks dit alles toch aan de wond blijft zitten, kunt u het beste een kap bij de dierenarts halen. De zoutoplossing is desalniettemin een goed middel.

Als u bang bent niet de juiste verhoudingen te hebben of dat het niet steriel genoeg is, kunt u ook een kant-en-klare spray overwegen. Een erg populaire oplossing is Vetericyn. Dit middel wordt door o.a. dierenartsen en Cesar Milan aanbevolen.

Dit werkt over het algemeen net zo goed als wondzalfjes e.d. Echter is het risico op bijwerkingen veel kleiner. Er zitten immers geen hormonen en andere kunstmatige stoffen in, die enge bijwerkingen kunnen veroorzaken. Daarom zou ik u aanbevelen altijd eerst dit te proberen en als het echt niet werkt, kunt u altijd alsnog een wondzalf aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *