Honden in de bench

Over het opsluiten van honden in een bench verschillen de meningen nog wel eens. Als u besluit de hond in een bench te doen, wat is dan de juiste maat? Die vragen hoop ik u middels dit artikel een antwoord op te bieden.

Is een bench zielig?

Het simpele antwoord op deze vraag is nee. Veel mensen hebben de neiging hun hond teveel als een mens te zien. Uw hond is natuurlijk wel degelijk een wezen met gevoelens. Echter interpreteert uw hond zijn omgeving heel anders, als u en ik. Als wij opgesloten worden. Frustreren wij ons vooral, over waar we niet heen kunnen. De meeste honden zoeken vooral geborgenheid en veiligheid. Als u uw hond in een bench doet, zal deze dan ook vooral zich realiseren, dat niets bij hem kan komen. Hij zal zich daarom erg veilig en gerust voelen.

Natuurlijk is dit niet voor alle honden van toepassing. Honden die hun hele leven nog nooit in een bench hebben gezeten, zullen hier vaak wel moeite mee hebben. Het is dan simpelweg te onwennig. Dat overheerst het gevoel van veiligheid. Daarbij zijn er ook honden, die dusdanig zelfverzekerd zijn, dat een bench vooral een belemmering van hun vrijheid is.

Wat zijn de voordelen van een hond in een bench?

Ondanks dat het niet voor elke hond dus even vanzelfsprekend is, om in een bench te gaan, raad ik het wel honden eigenaren aan. Als uw hond al vanaf jonge leeftijd hier kennis mee maakt, zal dit immers voor uw hond en uzelf erg fijn zijn. De bench zal dan een veilig plekje zijn, waarin hij zich kan terug trekken.

De grootste voordelen van een hond die gewend is aan de bench zijn o.a.

  • Het is makkelijker als u even kort weg moet en ’s nachts.
  • De hond heeft een eigen veilige plekje om zich terug te trekken.
  • Het is makkelijker met visite.
  • U kunt makkelijker vakantie opvang voor uw hond vinden, als deze een bench gewend is.

Wat is de juiste maat voor een bench?

Het is erg belangrijk om altijd de juiste maat bench te kiezen. Een te grote bench, zal niet voelen als het veilige holletje om in te kruipen. Een te kleine bench, is fysiek erg ongemakkelijk voor uw hond. De juiste maat bench kunt u als volgt bepalen. Uw hond moet rechtop kunnen staan in de bench, languit kunnen liggen en zich om kunnen draaien. De kleinst mogelijke bench, waar dat in lukt, is de juiste.

U kunt dit eventueel ook opmeten. Dit gaat als volgt. Meet de hoogte van uw hond, als deze in een natuurlijke houding staat. Dit is de minimum hoogte van de bench, die u zoekt. Meet als uw hond ligt zijn lengte vanaf zijn kont tot en met zijn voorpoten. Dat is de minimum lengte voor uw bench. Als u een bench uit zoekt, met deze minimum maten, zal de breedte altijd goed zijn.

Als u moeite heeft met het vinden van een bench, kunt u ook proberen te zoeken op de term ‘draadkooi‘. Dit is een veel gebruikt synoniem.

Wat voor kussen?

Om echt optimaal te genieten van de geborgenheid van een bench, is het belangrijk ook een lekker kussen in de bench te leggen. Hier zijn vele mogelijkheden voor. Echter is er 1, die met afstand toch echt de beste keuze is. Dat is het Bia Bed bench matras.

Deze optie lijkt oncomfortabel. U wilt zelf immers niet op koud skai liggen. Voor uw hond is dit heel anders. Uw hond heeft immers een vacht. Daarom is het koude skai juist heel lekker voor uw hond. Bovendien is dit voor u heel makkelijk schoon te maken. De bench matrassen hebben daarbij ook nog een perfecte maat voor de meest voorkomende benchen en een dikte die precies goed is.

Een gedachte over “Honden in de bench”

  1. Onze hond sam kan dus echt niet zonder haar bench…. ik vond het op een gegeven moment ook zielig en dacht weg ermee maar sam lag hele dagen te janken als we weg waren tot ze weer een nieuwe bench had .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *