Hondenkleding meer dan alleen leuk

Jack Russel met prachtige rode jasKleding voor honden is tegenwoordig ongekend populair. Veel mensen denken bij kleding voor honden nog vooral aan een Chihuahua met een glitterjurkje. Echter is verreweg de meeste hondenkleding die verkocht wordt, voornamelijk erg nuttig. In dit artikel bespreek ik een aantal soorten hondenkleding met een praktisch doel.

De doelen voor hondenkleding zijn uitgebreid. In dit artikel ga ik in op de volgende doeleinden:

  • Thermisch beschermende hondenkleding
  • Regenkleding voor honden
  • Reflecterende hondenkleding
  • Schoenen / sokken voor honden
  • Broekjes voor honden

Thermisch beschermende hondenkleding

Het meest voor de hand liggende doel is het bieden van warmte en bescherming tegen het weer. Met name nu het kouder begint te worden buiten, krijgen wij veel vragen over hondenkleding. Voor slanke honden of honden met kort haar, kan hondenkleding fijn zijn. Voor slanke hondenrassen met ook kort haar, kan het zelfs noodzakelijk zijn om een longontsteking te voorkomen bij langere wandelingen.

Als u met dit doel een jas koopt. Let er dan vooral op, dat deze minstens waterafstotend is.

Regenkleding voor honden

Voor honden met een lange dikke vacht, kan een regenjas een uitkomst zijn. Zo voorkomt u, dat het hele huis naar natte hond ruikt na een wandeling door de regen. Een regenjas voor een hond is net als voor een mens dun en enkel bedoelt om het regenwater tegen te houden. Een regenjas is daarom ook zeker niet verstikkend voor een dikke vacht.

Reflecterende hondenkleding

Om veilig ’s avonds te kunnen wandelen zijn er speciale reflecterende hondenjassen te krijgen. Zo is ook uw hond goed zichtbaar in het donker. Met name gedurende de dagen dat het erg kort licht is, zijn reflecterende hondenjassen aan te bevelen.

Schoenen / sokken voor honden

Een product wat nog niet erg bekend is, zijn honden sokken en schoenen. Sokken en schoenen voor honden zijn erg nuttig. Schoenen zijn bedoelt voor buiten en sokken voor binnen.

Schoenen beschermen met koud weer tegen pekel op straat. Sommige honden zijn daar erg gevoelig voor en kunnen het soms wel uitgillen van de pijn als ze over een pas gestrooid fietspad lopen. Schoenen zijn dan echt een uitkomst. Met warm weer beschermen schoenen tegen het veel te hete asfalt. Met warm weer kan asfalt makkelijk temperaturen boven de 50 graden halen.

Sokken zijn vooral bedoelt om honden te helpen op gladde vloeren. Honden sokken met anti slip aan de onderkant zorgen ervoor, dat uw hond voldoende grip heeft. Op lange termijn kan dit gewrichtsklachten voorkomen.

Broekjes voor honden

Broekjes voor honden dienen ter bescherming van uw huis. Als u een teefje heeft die niet gesteriliseerd is, weet u vast ook hoe vies het is als ze loops is. U kunt uw hond dan een broekje aan doen. Dan heeft u daar niet zoveel last van.

Kortom, de tijd dat hondenkleding voornamelijk bestond uit glitterjurkjes voor chihuahua’s is allang voorbij. Er zijn vele redenen te bedenken, waarvoor kleding voor honden erg praktisch en soms zelfs noodzakelijk is. Wij hebben daarom tegenwoordig op onze webshop een groot assortiment hondenkleding beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *