Meest populaire hondenpuzzels

Ongeveer een jaar geleden hebben wij een top 10  meest populaire hondenpuzzels gepubliceerd. Tegenwoordig zijn hondenpuzzels haast niet meer weg te denken. De laatste jaren zijn hondenpuzzels immens gestegen in populariteit. Het voorgaande artikel is dusdanig populair, dat het tijd is om nu een jaar later een nieuwe actuelere top 10 te plaatsen. De onderstaande top 10 is samengesteld op basis van de meest verkochte hondenpuzzels bij ons tot op heden. U treft hier daarom voornamelijk de klassiekers. Nieuwe producten komen natuurlijk nog niet in de lijst voor, omdat die de aantallen van producten die we al jaren aanbieden nog niet halen.

Als u nog geen hondenpuzzel heeft, raden wij u aan hier snel verandering in te brengen. Heel veel probleem gedrag bij honden ontstaat door verveling. Een hondenpuzzel is een makkelijke manier om uw hond mentaal uit te dagen en vermaak te bieden. Dit kan ontzettend bijdragen aan het voorkomen of verhelpen van probleem gedrag bij uw hond. Een nuttige tip is om uw hond niet in een voerbak zijn eten te geven, maar in een hondenpuzzel.

De top 10 wordt nog altijd bij ons volledig gedomineerd door Iquties en Nina Ottosson. De redenen zijn voor de hand liggend. De Iquties hondenpuzzels zijn bijzonder gunstig in prijs. Nina Ottosson is daarentegen wat hoger in prijs, maar absoluut de beste kwaliteit. Nina Ottosson hondenpuzzels zijn uniek in hun soort.

Een ander merk, wat de top 10 (nog) niet gehaald heeft is Buster. De Buster producten zijn bij ons nog te nieuw om aantallen te halen om in deze top 10 te komen. De laatste tijd zijn de hondenpuzzels van Buster echter wel sterk gegroeid in populariteit.

1. Iquties Bone Slots Hondenpuzzel

Iquties Bone Slots hondenpuzzelWakker het jachtinstinct van jouw hond aan met het Bone Slots Hondenspel. Het speelgoed in de vorm van een bot heeft 10 verstop plaatsen voor snoepjes en/of trainers. De 6 schuivende onderdelen dagen je hond uit de treats te vinden.
Dit uitdagende training spel is gemaakt van samengeperst hout.

Afmetingen: 20×30 cm
Kleur: Groen / paars

2. Iquties slot n lever hondenpuzzel

Iquties Slot n lever hondenpuzzelWakker het jachtinstinct van jouw hond aan met het Slot ’n Lever Hondenspel. Het ronde speelgoed van Iquties heeft interessante verstop plaatsen voor snoepjes en/of trainers. De 2 tandwieltjes openen de flappen en de ronde schijfjes kunnen verschoven worden.
Dit uitdagende training spel is gemaakt van samengeperst hout.

Afmetingen: 23,5×23,5×3 cm.
Kleur: bruin / groen / paars
Materiaal: hout (samengeperst)

3. Nina Ottosson Dog Worker Hondenpuzzel

Dat is werken! Voor de beginner tot vergevorderde puzzelaar.

Nina Ottosson Dog Worker

De Dog Worker is een innovatief spel van Nina Ottosson, waarbij de hond aan het werk wordt gezet.

Beginner (1): Plaats snacks in de uitsparingen onder de draaischijf en onder de kokers zonder randje. Laat de hond de snacks vinden door de kokers op te pakken en de schijf te draaien.

Gevorderde(2): Schroef de draaischijf eraf en stop snacks in alle kokers (dus ook die met een randje). Vervolgens kan uw hond de snacks vinden door de kokers zonder randje op te pakken en de blokken met randje eerst te schuiven naar het sleutelgat alvorens hij het kan oppakken.

Vergevorderde(3): Schroef de draaischijf er terug op en stop snacks in alle kokers en uitsparingen (ook die onder de draaischijf). Nu moet de hond de draaischijf zo bewegen dat deze in de juiste positie komt om de uitsparingen onder de draaischijf te vinden zodat hij de snacks eruit kan pakken. Nu kan hij ook de koker hierheen schuiven, zodat hij deze op kan pakken en de snack kan vinden die hieronder verstopt zit.

4. Iquties treat wheel hondenpuzzel

Iquties Treat Wheel HondenpuzzelWakker het jachtinstinct van jouw hond aan met het Treat Wheel Hondenspel! Het speelgoed in de vorm van een wiel heeft 6 verstop plaatsen voor snoepjes en/of trainers. De 3 schuivende onderdelen dagen je hond uit de treats te vinden.
Dit uitdagende training spel is gemaakt van samengeperst hout.

Afmeting: 23 cm
Kleur: Groen / paars / bruin

5. Nina ottosson dog tornado kunststof

Nina Ottosson Dog Tornado KunststofDog Tornado heeft vier lagen met drie draaiende schijven waar de lekkernijen tussen kunnen worden verstopt. Uw hond moet de schijven draaien om de verborgen verrassing te vinden. In de schijven zitten uitsparingen waarin de snoepjes verborgen kunnen worden. Laat uw hond zien waar het lekkers wordt verstopt en wat hij moet doen om bij het lekkers te komen.
Om het de hond nog moeilijker te maken, kunt u kunststof botjes in de uitsparingen plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de schijf niet verder kan draaien en het botje eerst verwijderd moet worden voor uw hond bij de lekkernij kan.

De Dog Tornado is een activiteitsspel van Nina Ottosson om samen met de hond een leuke tijd te hebben. De hond wordt gestimuleerd en geactiveerd door deze nieuwe uitdaging.

De hond kijkt, luistert, ruikt en leert en samen hebt u de grootste lol!

Tips om te gebruiken bij het spel.
· Laat uw hond zien waar het lekkers verstopt wordt.
· Moedig uw hond aan en help een beetje.
· Als uw hond erin slaagt een oefening goed te volbrengen beloon hem dan enthousiast.
· Laat uw hond niet alleen spelen. Als u uitgespeeld bent, berg het spel dan op.

6. Nina ottosson dog miracle

Nina Ottosson Dog MiracleDe Dog Miracle Puzzle is een uitdagend intelligentiespel voor u en uw hond. Het kan eindeloos worden gevarieerd door de manier waarop de snacks verstopt worden in de puzzelblokken. U beslist hoe moeilijk de puzzel wordt en het is een mirakel hoe de hond de snacks telkens weer weet te vinden.

Verstop de snacks in alle openingen van zowel de onder- als bovenzijde van de puzzelblokken. U kunt de puzzelblokken naast elkaar leggen maar ook op elkaar stapelen. Op miraculeuze wijze kan uw hond de snacks vinden door de blokken van elkaar te halen, te schuiven, te duwen en de blokken op te pakken met zijn neus en met zijn poten.

Bij de Dog Miracle Puzzle kan de moeilijkheidsgraad eindeloos worden gevarieerd van beginner tot gevorderde door de bokken in verschillende richtingen te leggen of te stapelen met de openingen naar boven of naar beneden.

7. Nina ottosson dog mixmax kunststof rood/geel

Nina Ottosson Dog Mixmax c Kunststof rood/geelEen uniek spel van Nina Ottosson. Dit unieke en geavanceerde spel is eenvoudig om te toveren tot een ware superpuzzel met ongekend veel mogelijkheden, simpelweg door verschillende MixMax spellen aan elkaar te koppelen. De afzonderlijke spellen zijn verkrijgbaar in verschillende moeilijkheidsniveaus. Door ze te koppelen kunt u zelf in moeilijkheidsgraad variëren.

8. Iquties snack attack bal

Iquties Snack Attack BallWakker het jachtinstinct van jouw hond aan met de Snack Attack bal. De Iquties Snack Attack Bal is een speelbal waar een (of meerdere) snoepjes in verstopt kunnen worden. Door het rollen komen de snoepjes eruit. Laat jouw hond al spelenderwijs zijn eten zoeken en verkrijgen. De Iquties Snack Attack Bal is een perfecte en bovenal zeer leuke manier om het harde werken te belonen!

Gemaakt van zeer duurzaam materiaal en gemakkelijk schoon te maken.

Formaat: 10.5 cm
Kleur: Groen / paars

9. Nina ottosson dog treat maze

Nina Ottosson Dog Treat MazeDe Dog treat Maze activeert uw hond en laat hem met veel plezier voor zijn snoepjes werken. Het spel is geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis en is gemakkelijk te reinigen. U stopt de snoepjes in het gat in het midden van zowel de boven- als onderzijde. Uw hond moet nu gaan werken om de Dog treat Maze in beweging te krijgen zodat deze gaat wiebelen, schommelen en ronddraaien. Hierdoor passeren de snoepjes binnenin een doolhof van gangen en vallen er vervolgens door de openingen aan de boven- en onderkant uit: de beloning voor het harde werken!

Door de onvoorspelbare bewegingen blijft het spel uitdagend voor u en uw hond.

Tips:
Om het moeilijker te maken kunt u papier stoppen in een of meerdere gaten zodat de snoepjes nog maar door één gat naar buiten kunnen vallen.

Laat uw hond werken voor zijn eten en stop de maaltijden in de Dog treat Maze. Het is perfect voor zowel de snelle als de langzame eter!

Onthoud dat uw hond niet mag bijten of kauwen op het spel maar leer uw hond om het spel op de juiste wijze te gebruiken. Laat uw hond nooit alleen met het spel!

10. Nina ottosson dog fighter

Nina Ottosson Dog Fighter HoutDe hond moet zoeken naar de lekkernij door de blokjes in verschillende richtingen te duwen. Als echtra uitdaging kan het kokertje alleen aan het einde van het “sleutelgat” uitgenomen worden. Het is ook mogelijk om een kokertje v/d Dogsmart (bijgeleverd) aan het einde van het “sleutelgat” te plaatsen. Uw hond moet dan nog een extra handeling verrichten om bij de lekkernij te komen.

Ook voor de Dog Fighter geldt dat het idee is om samen met je hond een leuke tijd te hebben. Je hond moet leren om het lekkers, de beloning, te vinden door de kokertjes na de andere schijf in verschillende richtingen te verschuiven. Alleen aan het einde kan het kokertje opgenomen worden. Laat je hond aan het spel wennen, doe het spel voor zodat hij het later na kan doen.

Je hond kijkt ,luistert, ruikt en leert.

Tips om te gebruiken bij het spel.
· Laat uw hond zien waar het lekkers verstopt wordt.
· Moedig uw hond aan en help een beetje.
· Als uw hond erin slaagt een oefening goed te volbrengen beloon hem dan enthousiast.
· Laat uw hond niet alleen spelen. Als u uitgespeeld bent, berg het spel dan op.

Een gedachte over “Meest populaire hondenpuzzels”

  1. Onze dierenarts heeft deze spellen in een hondenspelotheek. Voor 2,50 mag je een spel 2 weken lenen. Mijn setter vind ze stuk voor stuk geweldig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *