Over katten plas en poep

Voor zowel katten eigenaren, als de omgeving van katten eigenaren, is de plas en poep van katten vaak een hot item. Voor veel katten eigenaren is het een uitdaging op zich, om de kat te overtuigen op de kattenbak te plassen en poepen. Tegelijkertijd is dit voor de omgeving weer een grote last, omdat katten daardoor vaak verkiezen in de tuin van de buren te plassen en / of poepen. Daarom geven we hier graag een aantal handige suggesties, om beiden partijen in deze kwestie op weg te helpen.

U wilt toch ook een schone toilet?

De makkelijkste tip is, de kattenbak goed schoonhouden en een sterk absorberende, liefst lekker geurende kattenbakvulling gebruiken. Wat dat betreft lijken katten op ons mensen. U wilt toch ook een schone fris ruikende toilet? Dat wilt uw kat ook. Enkel is dit voor een kat makkelijker gezegd dan gedaan.

Enkele voorbeelden van goed absorberende kattenbakvullingen zijn:

Biokat Micro Classic

Happy Home Ultra Hygienic Pure

Breedercelect

Dit zijn zeer populaire keuzes. De micro classic heeft een bijzonder hoog absorptie vermogen. De Happy Home heeft een zeer hoog absorptie vermogen in combinatie met een frisse geur. De Breedercelect heeft een erg hoog absorptie vermogen en is daarbij milieu vriendelijk. Breedercelect is gemaakt van gerecycled papier zonder kunstmatige toevoegingen.

Het kopen van de juiste kattenbakvulling is een stap in de goede richting, om uw kat op de kattenbak te krijgen en houden. Nu is elke kat anders en zal zeker niet elke kat dezelfde kattenbakvulling fijn vinden. Om uw kat te motiveren zijn behoeftes op de kattenbak te doen, helpt het vaak om een klein scheutje chloor in de kattenbak te doen. Uw kat zal de frisse geur zeker waarderen.

Ongelukjes opruimen

Ondanks uw goede bedoelingen, kan het nog steeds gebeuren, dat uw kat zijn behoeften nog niet op de kattenbak wilt doen. De kans is groot, dat ze het op een plek bij u in huis doen. Het is erg belangrijk dit op de juiste manier schoon te maken. Het is natuurlijk erg hygiƫnisch om dit met chloor of een ander lekker fris middel schoon te maken. Doe dit echter absoluut niet. Uw kat zal dan de net schoongemaakte plek als zijn toilet gaan beschouwen. Schoonmaak azijn kan wel effectief zijn. De allerbeste oplossing is echter Urine Off

Ik heb zelf geen kat, maar wel last van katten plas / poep

Heeft u zelf geen kat, maar wel last van de buren die vermoedelijk met bovenstaande worstelen? Dan zijn er ook diverse mogelijkheden. Ook op onze webshop vindt u hier producten voor. Echter zou ik u adviseren geen van deze producten aan te schaffen. De producten om katten te verjagen zijn absoluut niet diervriendelijk. Honden en andere dieren hebben hier vaak ook last van en soms zelfs kleine kinderen.

De allerbeste oplossing voor dit probleem is simpel en goedkoop. Als u ergens katten urine of poep aantreft, strooi dan daar een gebruikt koffie filter zakje leeg. Als de kat dan terug komt, zal de koffie aan zijn pootjes blijven plakken. De kat zal zichzelf dan schoonlikken. Dat is voor een kat dusdanig smerig, dat ze het zeker onthouden en daar in ieder geval lange tijd niet weer komen.

Conclusie

Om te zorgen dat uw kat het op de kattenbak doet, dient uw kat de kattenbak prettig te vinden. U dient te ‘ontdekken’ wat voor kattenbakvulling uw kat fijn vindt en de kattenbak altijd goed schoon te houden. Als er een ongelukje in huis gebeurd, is er geen beter middel dan Urine Off om dit op te ruimen. Het gebruiken van verkeerde schoonmaak middelen, kan het aantal ‘ongelukjes’ vergroten. Als u last heeft van de kat van de buren op uw terrein, gebruik dan gewoon simpelweg gebruikte koffie filter zakjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *