Tips voor vakantie met de hond

Op vakantie met d ehondDe meeste mensen gaan zeer binnenkort op vakantie met hun hond. Wij geven u daarom graag nog last minute tips, voor de vakantie met uw hond. Deze tips zijn volledig bestemd, voor wanneer u uw hond meeneemt. Als de hond niet meegaat, is dit artikel waarschijnlijk niet interessant voor u.

Controleer of uw hond voldoende geënt is

In Nederland zijn de regels inzake inentingen soepel ten opzichte van veel andere landen in de wereld. Enten tegen hondsdolheid gebeurd hier al jaren niet meer, omdat dit in Nederland niet voorkomt. Ontwormen mag u gewoon zelf thuis doen. Als u op vakantie gaat, dient u wel rekening te houden met de regels van het land, waar u naar toe gaat. In veel landen is het verplicht om ook te enten tegen hondsdolheid en om uw dierenarts af te laten tekenen / stempelen voor het toedienen van de ontwormingskuur.  Controleer dus goed, of uw hond wel aan alle eisen voldoet. Hier kan uw dierenarts u mee helpen.

Hoe kan mijn hond mee in het vliegtuig

Uw hond in het vliegtuigVoor transport in de lucht zijn strenge eisen van toepassing. Kleinere honden mogen in een hondentas mee als handbagage. De hondentas dient wel volledig afsluitbaar te zijn. De maximum toegestane maat verschilt per vliegmaatschappij. Vraag dit dus van te voren bij de betreffende maatschappij op om verassingen te voorkomen.

Voor grotere honden is een IATA gekeurde transport bench noodzakelijk. De meest bekende transport bench is de Ferplast Atlas transport bench. Wij adviseren de Karlie Nomad transport benches. Deze zijn dikker en gemaakt van sterker kunststof, dan de bekende merken. De Karlie Nomad Wordt standaard completer geleverd, met o.a. wieltjes en drinkbak. De Karlie Nomad heeft in tegenstelling tot de Ferplast Atlas een veerslot, waardoor het deurtje beter dicht blijft zitten. Tot slot is niet alleen de kwaliteit beter, maar ook de prijs. De Karlie Nomad is ook nog eens zeer voordelig in prijs.

Bestrijding tegen parasieten

Als u op vakantie bent, is de kans groot, dat u meer met uw hond in de natuur komt dan normaal. De kans op parasieten zoals vlooien, teken, mijten, enzovoorts is dan aanzienlijk groter. Het is aan te bevelen om vooraf uit te zoeken wat voor soort parasieten voorkomen in het land van bestemming en wat voor middelen uw hond nodig heeft om uw hond hiertegen te beschermen. Ook hier kan uw dierenarts u mee helpen.

Hou rekening met verkoeling

Bij de meeste vakantie bestemmingen, is de temperatuur over het algemeen hoger, dan hier in Nederland. Daarom is het verstandig om ook iets mee te nemen om uw hond aan verkoeling te helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een honden zwembad, coolkeeper producten of een gekoelde drinkbak.

Veiligheid in de autoHond in auto

Als u met de auto op vakantie gaat, is het noodzakelijk ook rekening te houden met de veiligheid van uw hond. In Nederland wordt hier niet tot nauwelijks op gecontroleerd door de politie. In veel andere Europese landen is dit heel anders geregeld. De regelgeving is vaak strenger en er wordt meer op gecontroleerd. De ANWB is een goede bron voor informatie. Het is aan te bevelen, daar te informeren naar de regelgeving van de landen waar u doorheen reist met de auto.

Het is over het algemeen altijd goed, als de hond in een reiskennel in de kofferbak zit. Dat is veilig voor u en uw hond en is in alle Europese landen een toegestane manier van transport. Veelal is het ook toegestaan, als u een rek tussen de kofferbak en het passagiersgedeelte van uw auto heeft. Als u een model auto heeft, waarbij vervoer in de kofferbak niet mogelijk is, heeft u ten minste een autogordel voor uw hond nodig. Afhankelijk van het land waar u naar toe gaat, kan dit voldoende zijn.

Neem voldoende voedsel / snacks mee

In veel landen, is niet hetzelfde hondenvoer voorhanden als in Nederland. Elke hondenbezitter weet, dat het niet goed is om zomaar van voer te veranderen. De kans dat de hond daar niet goed op reageert is groot. Reken goed uit hoeveel voer uw hond nodig heeft en zorg dat u zeker voldoende meeneemt.

Als u vers geeft, bevelen wij u aan om Renske Vers mee te nemen op vakantie. Dit heeft dezelfde kwaliteiten als vers vlees, maar hoeft niet in de vriezer bewaard te worden.

Mist u nog iets in bovenstaande? Laat dan een reactie achter!

Tot slot wensen wij u alvast een fijne vakantie toe met uw hond en hopen we, dat u veel aan deze tips heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *