Wat heb ik nodig voor mijn puppy uitzet

Regelmatig vragen mensen ons, wat ze nodig hebben voor hun puppy. Daarom willen we middels dit artikel u op weg helpen met wat u nodig heeft voor uw puppy. Een opsomming van wat u nodig heeft in uw puppy uitzet.

 • Bench / draadkooi
 • Kussen voor bench / draadkooi
 • Voer- en drinkbakken
 • Hondenmand eventueel met kussen
 • Kammen en borstels
 • Snoepjes
 • Kluiven
 • Speelgoed
 • Halsband en/of tuig en riem
 • Poepzakjes
 • Tekentang
 • Voer

Nu lijkt deze lijst allicht wat overweldigend. Toch is echt elk punt uit bovenstaande lijst noodzakelijk voor uw puppy uitzet. Wij leggen u per punt graag uit waarom en waar op te letten bij de aanschaf.

Bench / draadkooi

Hond sloopt huis
Dit had met een bench voorkomen kunnen worden

Voor een pup is een bench / draadkooi onmisbaar. Door een bench te gebruiken kunt u met een gerust hart af en toe de pup alleen laten. Dat is voor uw huis erg fijn, maar ook in de opvoeding noodzakelijk. Als u er niet bij bent, kunt u immers ook ongewenst gedrag van uw puppy niet in corrigeren. In de bench heeft uw puppy minder mogelijkheden tot ongewenst gedrag.

Een bench is ook erg waardevol in het zindelijk maken van uw puppy. Een pup wilt nooit zijn eigen slaapplaats bevuilen. Door uw puppy ’s nachts in de bench op te sluiten. Zal uw puppy genoodzaakt zijn de plas en poep op de houden, totdat uw puppy weer uit de bench gelaten wordt. Op die manier kunt u voorkomen dat uw puppy in huis plast of poept. Om een hond snel zindelijk te krijgen is voorkomen van plassen en poepen in huis de enige juiste weg. Daarvoor is een bench absoluut noodzakelijk.

Kussen / matras voor in bench

Uiteraard is een kussen voor in de bench net zo onmisbaar als de bench zelf. Bij de aanschaf van een kussen is het belangrijk om ook te denken aan het schoonmaken. Het is aan te bevelen een water afstotend of machine wasbaar bench kussen aan te schaffen. Een ongelukje in de bench kan immers altijd gebeuren. Het zal ongetwijfeld wel eens gebeuren, dat uw puppy de bench in moet, nadat uw puppy net lekker in de regen gewandeld heeft.

Op onze website hebben wij ruime keuze in bench matrassen.

Voer- en drinkbakken voor uw puppy

puppy drinkt uit fontein
Ook een drinkfontein

Voor uw puppy uitzet heeft u uiteraard ook voer- en drinkbakken nodig. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met het type hond wat u heeft. Enkele voorbeelden zijn.

Bij een grotere hond is het verstandig een voer- en drinkbak aan te schaffen die in hoogte verstelbaar is. Met name een voeder standaard is erg fijn in zo’n geval. Dit zorgt ervoor, dat uw puppy niet hoeft te bukken om te eten of drinken. Dat is beter voor de ontwikkeling van het skelet en kan gewrichtsproblemen helpen te voorkomen.

Bij honden met lange oren zijn hoge smalle voer- en drinkbakken wenselijk. Met een hoge smalle bak, zal uw puppy nooit met zijn oren in het eten of water hangen. Daardoor blijven de oren schoner en dit helpt ook klitten in de oren te voorkomen.

Als u meerdere honden heeft, kan een drinkfontein erg fijn zijn. Een drinkfontein heeft veelal een reservoir van enkele liters. Zo wordt het een stuk makkelijker om voldoende water voor uw puppy en de andere honden te hebben staan. Met een reguliere drinkbak kan het lastig zijn om dit bij te houden.

Een hond heeft altijd voldoende vers water nodig. Ook wanneer uw hond in de bench gaat is het erg belangrijk te zorgen voor voldoende vers water. Het is daarom ook noodzakelijk om een drinkbak in de bench te hangen. Met name de drinkbakken die vastgeschroefd kunnen worden zijn een echte aanrader. Dat voorkomt, dat uw hond de drinkbak per ongeluk omstoot.

Wij hebben veel keuze in voer- en drinkbakken. Mocht u een specifiek soort bak zoeken, maar moeite hebben om het te vinden. Laat dan gerust een reactie achter, dan wijzen wij u graag op een aantal opties.

Hondenmand

Bij een goede puppy uitzet kan een hondenmand ook zeker niet ontbreken. Een fijne mand is om dezelfde reden noodzakelijk, als dat u zelf ook liever op de bank zit dan op de grond. Voor uw puppy is een lekkere mand erg fijn om als u thuis bent lekker in te relaxen. Een hondenmand hoeft ook helemaal niet heel groot te zijn. Uw puppy zal het vrijwel zeker heerlijk vinden om opgerold in een lekker knus mandje te liggen. Zelfs met grote manden is dat immers bij de meeste honden de favoriete houding. Omdat u natuurlijk wilt dat de hondenmand mooi bij het interieur van uw huis past, hebben wij een grote collectie hondenmanden online staan. Zo is er voor ieder wat wils.

Kammen en borstels voor uw puppy

In het begin zal uw puppy nog niet veel vachtverzorging nodig hebben. Als u een kortharige hond heeft, zal dat meestal ook zo blijven. Bij langharige honden is dit een ander verhaal. De vachtverzorging begint sneller dan de meeste mensen denken. Vaak enkele weken, nadat uw puppy bij u in komt wonen al. Het is aan te raden meteen met de verzorging te beginnen, zodat uw puppy er meteen aan kan wennen. Op die manier zal het kammen of borstelen later makkelijker zijn.

Wij hebben een groot assortiment kammen en borstels voor uw puppy. Mocht u moeite hebben met bepalen wat u voor uw hond nodig heeft, neem dan alstublieft contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Snoepjes

Dit is een vaak vergeten aanschaf. Uw puppy zal helaas zich niet meteen voorbeeldig gedragen. Om u te helpen om uw puppy op te voeden, zijn goede snoepjes echt noodzakelijk. Met een goede beloning kunt u uw puppy een hoop leren. Met name de beloningssnoepjes van Alpha Spirit zijn een echte aanrader. Die zijn van erg hoge kwaliteit en dus niet zo ongezond als de meeste snoepjes. Doordat ze voor 85% uit vis bestaan, ruiken ze voor uw hond onvoorstelbaar lekker en zijn ze onweerstaanbaar.

Kluiven voor uw puppy

Een puppy heeft een erg gevoelig gestel. Kluiven en dergelijken kunnen vrij snel verkeerd vallen bij uw puppy en resulteren in dunne ontlasting. Om deze reden bevelen wij voor uw puppy het speelgoed van Kong en kluiven van Nylabone aan. Beiden zijn erg geschikt voor uw puppy. Ze vallen bij vrijwel elke puppy goed in de smaak. Uw puppy krijgt niets binnen, waar hij ziek van kan worden en ze gaan erg lang mee.

Halsband, tuig en riem voor uw puppy

Om uw puppy uit te kunnen laten heeft u een halsband en/of tuig en een riem nodig. Zowel een tuig als een halsband hebben voor- en nadelen. Veel mensen zijn van mening dat een halsband slecht is voor een hond. Als uw hond veel trekt, klopt deze stelling volledig. Als uw hond zelden tot nooit trekt, zal een halsband geen kwaad kunnen. Een halsband is wel een stuk gemakkelijker om te doen en af te doen met uitlaten. Als uw hond veel trekt met een tuig, zal dat ook schadelijk zijn. Trekken met een tuig is vooral schadelijk voor knieƫn en heupen. Het is noodzakelijk om uw puppy zo snel mogelijk te leren om niet te trekken. Wat voor honden halsband of hondentuigje het beste voor u is, kunt u het beste zelf bepalen. Dat is immers voor het grootste deel een kwestie van smaak. Hetzelfde kan gezegd worden over de keuze in de lijn. Bij de meeste hondenlijnen zijn bijpassende honden halsbanden en honden tuigjes te krijgen.

Poepzakjes

hondenpoep
Zo moet het dus niet

Dit is een product, waar veel mensen niet meteen bij stil staan. Zodra u met uw hond gaat lopen, zult u dit nodig hebben. 1 van de grootste irritaties in Nederland is hondenpoep op de stoep. Daar wilt u natuurlijk niet samen met uw puppy aan bijdragen. Daarom heeft u altijd poepzakjes nodig. Wij bevelen biologisch afbreekbare poepzakjes en houders aan. Enkele voorbeelden hiervan zijn, dat het milieu vriendelijk is en u het poepzakje met inhoud en al gewoon in groen container kunt deponeren.

Tekentang

Vlooien- en tekenbestrijding bij uw puppy is in het begin lastig. Als uw puppy nog erg jong is, mogen de meeste middelen niet gebruikt worden. Met teken is het zo, dat zelfs ondanks bestrijdingsmiddelen een hond alsnog zo nu en dan 1 kan krijgen. Daarom is het aan te bevelen altijd een tekentang in huis te hebben.

Voer voor uw puppy

In de meeste gevallen zult u voer mee krijgen van de fokker, waar uw puppy aan gewend is. Echter is dit vrijwel altijd slechts voor de beginperiode. Het is erg verstandig om hier in het begin niet van af te wijken. Als u over wilt stappen op andere voeding, dient uw puppy daar geleidelijk aan te wennen. Omdat uw puppy in het begin al aan veel veranderingen tegelijk moet wennen, is het aan te bevelen hier niet meteen mee te beginnen. Wacht hier bij voorkeur een paar weken mee.

Wij bevelen het voer van Yourdog sterk aan. Dit is een hondenbrok waarbij alleen de best mogelijke ingrediƫnten gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor 12KG Yourdog wordt ruim 9KG gevogelte en 2KG buffel gebruikt in de bereiding. Yourdog heeft ras specifiek hondenvoer voor de meeste rassen. Dit ras specifieke voer bevat supplementen die specifiek zijn afgestemd op het ras van uw puppy.

Puppy uitzet afgestemd op uw puppy

Bovenstaande is een algemene handleiding voor een puppy uitzet. In veel gevallen wordt niet gewezen op specifieke producten. Mocht u aanvullingen hebben op bovenstaande, laat dan gerust een reactie achter. Wij staan altijd open voor suggesties. Als u hulp wilt met het samenstellen van een puppy uitzet specifiek voor uw puppy, neem dan gerust contact met ons op of laat een reactie achter. Wij helpen u hier graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *