Wat is het beste konijnenvoer

Voor konijnen zijn er vandaag de dag tientallen merken voer op de markt. Het is daarom met name voor nieuwe eigenaren van konijnen erg moeilijk om te bepalen wat het juiste voer is. Veel voersoorten zijn helaas niet zo heel goed. Bij honden en katten is tegenwoordig de kwaliteit van het voer iets waar vrijwel elk baasje op let. Helaas is bij konijnenvoer deze aandacht er een stuk minder en wordt veelal vooral met de portemonnee gekozen.

Hooi is de basis

Voor konijnen is hooi de absolute basis. Voor een konijn is niets zo belangrijk, als voldoende vezels binnen krijgen. In de natuur zijn konijnen bijna de hele dag aan het knagen op gras. Omdat vers gras erg lastig is om aan uw konijn te geven, is hooi een absolute uitkomst. Vers gras is moeilijk te bewaren, zeer kort houdbaar en daarom geen reële optie om als konijnenvoer te gebruiken. Om dan toch een zo natuurgetrouw mogelijk voer te bieden, is hooi de oplossing.

Konijn met hooi
Konijn met hooi

Volgens onderzoek heeft een konijn als voedsel 85% tot zelfs 90% hooi nodig. Om zeker te weten dat uw konijn alle stoffen die hij nodig heeft uit het hooi kan halen, is het belangrijk te kiezen voor een goede kwaliteit hooi. Wij adviseren Timothy hooi van Beaphar. Dat is hooi van een erg hoge kwaliteit en valt bij konijnen vrijwel altijd in de smaak. Als u een erg kieskeurig konijn heeft, is de kruidenhooi van Barn-I een heel goed alternatief.

Pellet konijnenvoer of mix konijnenvoer

Voor de overige 10% tot 15% is het nog belangrijker te letten op de kwaliteit. Het hooi zorgt vooral voor de benodigde vezels. Dat is het belangrijkste onderdeel van en goed dieet voor konijnen. Voor de overige voedingsmiddelen is een goed voer van belang.

Mix konijnenvoer is een mix van gedroogde granen en dergelijke. Pellets zijn een soort brokjes waar alle benodigde voedingsstoffen in verwerkt zijn. Het zijn veelal langwerpige brokjes, met een goed gebalanceerde verhouding van verschillende voedingsmiddelen.

Wij raden mix konijnenvoer met klem af. De reden is omdat konijnen bij mix konijnenvoer over het algemeen enkel de stukjes er uit pikken die zij lekker vinden. Daardoor mist uw konijn belangrijke voedingsmiddelen. Met pellet konijnenvoer krijgt uw konijn alles binnen wat hij nodig heeft.

Wij bevelen het pellet voer van Burgess aan. Met name Burgess Excel konijnenvoer is een uitstekend voer. Dit konijnenvoer doet in kwaliteit niet onder voor het veel bekendere Supreme Science voer. Burgess is desondanks een stuk voordeliger. Het is daarom ook in Engeland, waar het vandaan komt, landelijk het meest verkochte konijnenvoer.

Burgess is een familiebedrijf wat al sinds de 17e eeuw bestaat. Van oorsprong was het een graanverwerkingsbedrijf. In de jaren 60 van de vorige eeuw zijn ze begonnen met diervoeders. Bij dit bedrijf staat de liefde voor dieren centraal. De liefde voor dieren zit zelfs zo diep, dat op het hoofdkantoor van Burgess iedereen altijd een huisdier mee naar het werk heeft.

Het konijnenvoer van Burgess is samengesteld met het welzijn van uw konijn voorop. Burgess heeft een eigen dierenarts die gespecialiseerd is in voedingsleer in dienst om de best mogelijke kwaliteit te kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *