Wat voor krabpaal is het beste voor mijn kat

KrabpaalHet kiezen van een krabpaal kan wel eens moeilijk zijn. Tegenwoordig kunt u als u op internet zoekt kiezen uit letterlijk honderden krabpalen. Natuurlijk lijken veel op elkaar, bijvoorbeeld enkel de kleur wijkt af of het model is vrijwel identiek. Maar de keuze is alsnog enorm. Daarom helpen we u graag op weg met een aantal tips.

Een goede krabpaal is voor elke kat noodzakelijk. Met een goede krabpaal krijgt uw kat noodzakelijke lichaamsbeweging, ontspanning en kan hij zijn nagels onderhouden.

Om de juiste krabpaal te bepalen is het allereerst erg belangrijk om te bepalen wat voor behoeftes uw kat heeft. Als uw kat graag krabt aan bijvoorbeeld het tapijt of de vloer, zal een krabplank allicht een betere keuze zijn dan een paal. Als uw kat overal in huis af en toe een beetje krabt, is de kans groot dat 1 krabpaal niet voldoende is. Zeker een kleinere krabpaal zal dan niet goed genoeg zijn. Bij meerdere katten is sowieso een grotere krabpaal aan te bevelen. Als uw kat van klimmen houdt, zijn krabpalen die aan het plafond bevestigd moeten worden een echte aanrader.

KrabpaalDe enige manier om te doorgronden wat uw kat behoefte aan heeft is door zijn gedrag te bestuderen. Kijk wat uw kat doet en leer daarvan. Op die manier weet u zeker dat u de juiste krabpaal kiest.

Als u een grotere krabpaal koopt, zoek dan van te voren uit of er losse onderdelen na te bestellen zijn. Lang niet alle merken verkopen losse sisal palen. Het gebeurd erg vaak, dat een kat telkens op dezelfde plek krabt. Dan is de krabpaal op 1 plek versleten, maar verder nog helemaal goed. Als u die paal niet kan vervangen is dat erg zonde. Merken waarbij bekend is, dat u losse palen kunt krijgen zijn de krabpalen van Europet en de krabpalen van AK. Met name bij een middelgrote tot grote krabpaal zijn deze merken daarom de beste keuze.

Als uw kat toch nog uw meubels gebruikt als krabpaal, kan het ook helpen om een Catnip spray aan te schaffen. De krabpaal inspuiten met Catnip helpt in dit soort gevallen vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *